26 ezer néző látta a Fővárosi Nagycirkusz téli, zánkai előadásait

Véget ért a Fővárosi Nagycirkusz téli műsora a zánkai Erzsébet-táborban. A cirkusz- és a zeneművészet kapcsolatát játékosan elemző előadást 26 ezer hátrányos helyzetű gyermek és nagycsaládos tekintette meg.

A Fővárosi Nagycirkusz rendszeres vendégelőadója a zánkai Erzsébet-tábornak. Nyáron a közel három hónapon át tartó Cirkusziskola című előadás 60 ezer gyermeknek és nagycsaládosnak nyújtott örömöt és felhőtlen kikapcsolódást. Hétközben magyarországi és határon túli gyerekek, hétvégén pedig családok pihennek, szórakoznak és tanulnak Zánkán. Télen sem hagytuk magasművészeti élmény nélkül a tábor látogatóit, A repülő zongora – Karácsonyi koncert zongorára és cirkuszra című összművészeti előadást közel 26 ezren tekintették meg november 19. és december 21. között. A Fekete Péter rendezte, a zene és a cirkuszművészet kapcsolatát interaktívan boncolgató előadás konferansziéja Tatár Bianka színésznő, énekesnő volt, aki Gulyás Leventével és zenekarával átfogó, de játékos betekintést nyújtott a különböző zenei stílusokba és a műfajelméletbe.

A háború kitörése óta a Fővárosi Nagycirkusz a magyar artistacsillagok mellett az összes műsorában foglalkoztat orosz és ukrán művészeket, akik békében és harmóniában dolgoznak egymással. Ez A repülő zongora – Karácsonyi koncert zongorára és cirkuszra című előadásban is így volt, sőt a zenekar az ukrán fellépők iránti tiszteletből egy ukrán nyelvű dalt is megtanult, amely a hazatérés iránti vágyról szól. Az előadásra érkező gyermekek egy a műsorhoz szervesen kapcsolódó, játékos és informatív cirkuszpedagógiai kiadványt kaptak, amely a cirkuszművészet eszköztárának segítségével segíti a pedagógusok munkáját és a diákok tanulását.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Vámos Bence, Csicsely Zoltán

További híreink