Magyarok a Fényes Porond Nemzetközi Gyermekcirkusz-fesztiválon

A Fővárosi Nagycirkusz ad otthont az ukrajnai, a háború miatt ellehetetlenült Yaskrava Arena Dnipra (Fényes Porond) nemzetközi gyermek-cirkuszfesztiválnak 2023. január 2-án és 3-án. A tavalyi megmérettetésen óriási sikereket értek el a magyar résztvevők, idén is több ifjú magyar tehetségnek szurkolhatunk.

Mint azt az utóbbi időben megszokhattuk, nincs nemzetközi cirkuszfesztivál magyar artistaművészek nélkül, akik idén is sikert sikerre halmoztak. A tavalyi dnyiprói nemzetközi gyermekfesztiválon is kimagasló eredményeket értek el a fiatal magyar artisták: Roberto Vargas Junior, Demeter Anna és Russnák Regina arany minősítést kaptak a rangos szakmai zsűritől. Varga Rico viszont az arany minősítése mellett első magyar artistaművészként elnyerte az ukrajnai fesztivál legnagyobb díját, a Grand Prixet szóló kategóriában.

Tavaly óriási sikereket arattak a magyar fellépők. Balról Simet Olga, a Baross Imre Artistaképző Akadémia oktatója, az Arany minősítést kapott Roberto Vargas Junior, Russnák Regina és Demeter Anna, Kristóf Krisztián világhírű artistaművész és a Grand Prix-díjat elnyerő Varga Riko
Forrás: Kristóf Krisztián

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fenntartása alatt működő Baross Imre Artistaképző Akadémia (BIAK) korszerű átfogó művészeti és kreatív szakmai képzést nyújt a diákjainak, melynek köszönhetően az artistanövendékek komoly eredményeket érnek el itthon és nemzetközi fesztiválokon egyaránt.

A BIAK egyik tehetséges artistanövendéke, Koncz Fanni lengődrót számmal varázsolja el a közönséget a Fényes Porond fesztiválon
Fotó: Balogh Máté

A BIAK tanulói négy produkcióval lépnek fel a Fényes Porond fesztiválon: drót számmal Usakova Anna és Hellenpárt Levente, deszkaszámmal Buti Olivér és Jagudits András, lábzsonglőr produkcióval Dienes Kinga, lengődróttal pedig Koncz Fanni. A Fővárosi Nagycirkusz Melyiket a 9 közül? darabjában szereplő fiatal artistaművészek – Ádám Rudolf, Medel Family, Ádám Henrik – is részt vesznek a megmérettetésen.

A Melyiket a 9 közül? darab egyik fellépője, Ádám Henrik magasdrót számával mérkőzik meg a fesztiválon
Fotó: Urbán Ádám

 

A fesztiválra jegyek a jegypénztárunkban vagy ide kattintva kaphatók.

 

Szekáry Zsuzsanna

 

    Skip to content

    Send this to a friend