A Fővárosi Nagycirkuszban állva tapsol a közönség az olimpiai érmeseknek! A mai előadáson Kós Hubert olimpiai bajnokunkat ünnepeljük!

A Fővárosi Nagycirkuszban az artistaművészek és a közönség együtt ünneplik sikeres olimpikonjainkat! Szép hagyomány, hogy az előadást követően a tapsrendben – amikor a műsorunkban fellépő artistaművészeknek szól a taps – együtt ünnepli meg azokat a sportolókat, akik a párizsi nyári olimpiai és paralimpiai játékokon bronz, ezüst vagy arany érmet nyernek – így hazánknak, Magyarországnak és a magyar embereknek is elismerést, sikert, megbecsülést szereznek. Érmet nyerő olimpiai bajnokainkat tegnap az artistaművészek és a közönség állva tapsolta meg. A tegnapi előadás végén öt magyar honfitársunkat ünnepeltük, akik megelőző este ott állhattak a világ tetején! A párizsi nyári olimpiai játékokon Milák Kristóf 200 méter pillangón és a férfi kardcsapatunk – Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szatmári András, Szilágyi Áron – egyaránt ezüstérmet nyert kiemelkedő tehetségének, szorgalmának és teljesítményének köszönhetően!

Az ünneplésről készült videofelvétel az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/nagycirkusz/?locale=hu_HU

A mai előadásunk során Kós Hubertnek szól a vastaps és az ováció, aki remek hajrával megnyerte a 200 méteres hátúszás fináléját, így megszülethetett a magyar küldöttség első olimpiai aranyérme.

Tudtam, hogyha megcsinálom azt, amit tudok és kell, akkor minden rendben lesz” – nyilatkozta elsöprő győzelme után a 21 éves magyar fiatalember, a most már nemcsak Európa- és világbajnok, hanem olimpiai bajnok Kós Hubert. Ezt a mondatát pedig jegyezzük meg, tömören megfogalmazott erős igazság, magabiztosság és nyugalom árad szavaiból..Olyan érzések, amelyek ellen harcolhatunk, ha fellépés vagy verseny előtt szétstresszeljük magunkat, lámpalázunk és gyomorgörcsünk van, és úgy izgulunk, hogy síkossá izzad a tenyerünk, de a megfelelő helyre is tudjuk ezeket az érzéseket rakni magunkban, és pont ez a lényeg. Ez pedig a legfontosabb kapcsoló egy artista vagy sportoló életében. Amikor eldördül a startpisztoly vagy kilépsz a függöny elé a reflektorfénybe, akkor rajtad a világ szeme, te pedig csak annyit és azt csináld meg, amit tudsz és amit kell — és akkor minden rendben lesz!

Sok szeretettel várunk mindenkit a 15 órakor kezdődő, „Stars Like Pins on the Sky” című előadásunk megtekintésére és az előadást követő közös ünneplésre. Szurkoljunk együtt a magyar sportolók sikeréért!

 

 

2024.augusztus 2.

Fővárosi Nagycirkusz