Díjeső az első Golden Horse Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Díjátadó gálaműsorral ért véget vasárnap az első Golden Horse Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bulgáriában. A négynapos cirkuszi seregszemlén 21 artistaprodukció közül választotta ki a zsűri a legjobbakat.

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója a nemzetközi zsűri tagjaként két különdíjat adott át.

Stefan Dvorak fiatal osztrák artista rolla bolla számával nyerte el a Fővárosi Nagycirkusz különdíját

Stefan Dvorak fiatal osztrák artista rolla bolla, a Duo Reflection üzbég páros gyűrű számával érdemelte ki a Fővárosi Nagycirkusz és a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíját.

Stefannal a magyar közönség is hamarosan találkozhat, hiszen meghívást kapott a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra.

A Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata műsorának fellépői közül két formáció is nagy sikerrel vett részt a fesztiválon: az extrém hajlékony mongol artisták produkcióját bronz díjjal jutalmazta a szakmai zsűri, amelyet Fekete Péter főigazgató adott át a művészeknek.

A mongol artisták produkcióját ezüst díjjal jutalmazta a szakmai zsűri, amelyet Fekete Péter főigazgató adott át a művészeknek

A kazah virtuóz zsonglőrök különdíjat vehettek át Jasmin Stragától, az Ausztrál Nemzetközi Cirkuszfesztivál alapító-igazgatójától.

A kazah virtuóz zsonglőrök különdíjat vehettek át Jasmin Stragától, az Ausztrál Nemzetközi Cirkuszfesztivál alapító-igazgatójától

Az első Golden Horse Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjazottjai:

  • Arany

Duo Rokaskovi – horizontal bar acrobatics

Duo Vitalis – hand to hand

  • Ezüst
  • Mongolian Angel – contortion and bowl

Duo Moment of Love – aerial straps

Janine és Fabien – flying adagio

  • Bronz

The Black Blues Brothers – acrobatics

Líviu Tudor – spinning plates with dog

Gratulálunk!