Az artista szakma döntött: Nagy Ferenc a 2021. év kiemelkedő magyar artistája, a Karádi-díj első díjazottja

Első alkalommal adták át a Fővárosi Nagycirkusz augusztus 22-i díszelőadásán a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által idén alapított Karádi-díjat, amelyet az év kiemelkedő magyar artistaművésze kapott.

A Tihany Életmű és a Porond Ifjú Csillaga-díjakkal egyenrangú Karádi-díjat az év kiemelkedő magyar artistaművészeként Nagy Ferenc vette át dr. Borsós Beátától, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ ügyvezető igazgatójától és Graeser Józseftől, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetőjétől.

A Karádi-díjat a magyar artista szakma a Rolling Wheel röhnrad duó tagjának, Nagy Ferencnek ítélte.

A Karádi-díjat a magyar artista szakma a Rolling Wheel röhnrad duó tagjának, Nagy Ferencnek ítélte.

 

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az artista szakma jelölt a díjra, de még nagyobb meglepetés volt, hogy végül én kaptam az elismerést. Ez úton is köszönetet szeretnék mondani partneremnek és kedvesemnek, Németh Zsófiának, aki nélkül nem tartanék itt” – osztotta meg Nagy Ferenc a díjátadó után.

A Kristóf Krisztián, Kőműves Tibor, Richter Flórián, ifj. Simet László és Fekete Péter alkotta zsűri öt artistaművészt javasolt a Karádi-díjra. Az öt legtöbb jelölést kapó artistaművészre, Dittmár Laidora, Donnert Kathy-re, Füzy Anitára, Nagy Ferencre és Richter Kevinre a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által kibocsátott Cirkuszművészeti Szakmai Kártya birtokosok szavazhattak.

Fotók: Nagy Attila

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend