Impozáns gálaműsorral ünnepelte a Fővárosi Nagycirkusz az újranyitást

A Fővárosi Nagycirkusz az újranyitást május 30-án egy ingyenes, ültetett, szabadtéri gálaműsorral ünnepelte. A Visszatér a varázslat elnevezésű eseményen felléptek a Dinasztiák című nyári műsor sztárjai, valamint a hazai pop-és rockzene kiválóságai.

Június 4-től újra várja a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz. A Dinasztiák című, kizárólag magyar artistaművészeket felvonultató műsorban háromhetente különböző fellépőket láthatnak a cirkuszrajongók. A több mint száz artistaművész és a Dancing with the Stars műsorból is ismert nyolcfős tánckar közreműködésével létrejövő műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz. Ráadásul legújabb szolgáltatásunknak, a nyári bérleteknek köszönhetően most négy előadást tekinthetnek meg három előadás áráért.

„Ha leesik, vedd fel. Ha elbotlasz, vedd fel. Ha elhibázod, akkor állj neki újra. A cirkuszművészet megannyi üzenetet küld számunkra, amelyek segítik, hogy jobban éljük meg a mindennapjainkat. Mikor van erre igazán szükség, ha nem egy pandémiás időszak végén, amikor újra kell indítani az életet? Magyarország művészei és művészeti intézményei az elmúlt egy évben nem a lábukat lógatták, hanem azért dolgoztak, hogy amikor majd kinyílnak a kapuk,  átvehessék a stafétát az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozóktól, hiszen a lelki egyensúlyunk megtartásáért és helyreállításának érdekében szükségünk van a művészetekre” – hívta fel a figyelmet köszöntő beszédében Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

A Szabó László és Szente Vajk rendezésében létrejött gálaműsorban fellépett a Kossuth-díjas Földes László „Hobo”, a Roy és Ádám Trió, az Abrakazabra (LGT tribute – Az LGT zenekarból Karácsony János és Solti János, valamint Veres Mónika „Nika” és Heincz Gábor „Biga”). Színpadra léptek Kötéltánc dalpályázatunk művészei is: Czimmermann Kitti, Blum József és a Four Fathers, Jakobicz Eszter, a Közös Éneklődési Kör Bornai Tibor vezetésével, Nádasi Veronika, Pejtsik Panna a VoiceStation hatfős kórusával, Pleszkán Écska és Vincze Lilla.

A zeneszámok között és alatt lélegzetelállító artistaszámokat látott a közönség Dinasztiák című műsorunk világhírű sztárjaitól, akiket élőben kísért a Fővárosi Nagycirkusz zenekara, valamint a produkciókat a tánckar is színesítette. Fellépett a fiatal kora ellenére többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Riko Manuel és Varga Vanessza zsonglőrszámával, az egyetlen magyar fliegende csoport, a Weiss Junior lengőtrapéz produkciójával, akik hármas szaltót is bemutattak bekötött szemmel. A táncművészekből lett artistaművészek, a Duo Juderto romantikus gurtniszámukat adták elő, míg a kutyák és emberek közötti feltétlen bizalmat és játékosságot a Duo Richter mutatta be kutyusaikkal. A Porond Ifjú Csillaga-díjas Ádám Krisztián magasdrót-egyensúlyozó számában többek között ugrálókötelezett és csuklyával a fején egyensúlyozott a szédítő magasban, valamint Ádám Rudolf Juniorral kiegészülve lovas-zsonglőr produkciót is bemutatott. Boiachin Diana lírikus lengőrúd számmal varázsolta el a közönséget, a Rolling Wheel pedig művészi „röhnrád” duplakarika számmal.  Dinasztiák című műsorunk rendezői, a Hortobágyi Károly-díjas Silver Power antik héroszokat megidéző erőemelő számukkal léptek a színpadra. A finálé előtt pedig a Richter Kevin ugródeszka csoport többek között öt ember magasságban bemutatott szaltójával nyűgözte le a közönséget.

Az ültetett eseményen a jogszabályokat betartva oltási igazolvánnyal vehettek részt nézőink.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám