Keresztényi üzenetek a Melyiket a 9 közül? darabban

Szombaton Fekete Péter főigazgató meghívására különleges vendégek érkeztek a Fővárosi Nagycirkusz 15 órai Melyiket a 9 közül? előadására. A Dévai Szent Ferenc Alapítványtól Főcze Bonaventura testvér vezetésével több mint 50 gyermek élte át a cirkuszművészet csodáját.

A Jókai Mór novellája ihlette előadás megtekintése után, Főcze Bonaventura testvért kérdeztük az átélt élményeikről. A ferences szerzetes elmondta, hogy a gyermekek csillogó szemeiből és a beszélgetésüket hallva biztos benne, hogy maradandó élményt nyújtott számukra az előadás. A fiatalok között profi tornászok is vannak, akiket különösen lenyűgöztek az akrobatamutatványok. „Ám ez a darab sokkal több, mint lélegzetelállító produkciók sora. Olyan fontos üzeneteket közvetít, mint az összetartozás, az egymásra hagyatkozás, a szeretet és a bizalom” – mondta Főcze Bonaventura, aki azt az üzenetet is kiemelte, hogy az ünnepeket úgy kell szerveznünk, hogy a külső erők sötét hatalma ne tudja megtörni.

Az előadás után Fekete Péter, a Melyiket 9 közül? darab rendezője beszélgetett Főcze Bonaventura testvérrel és a A Dévai Szent Ferenc Alapítványtól érkezett gyerekekkel
Fotó: Nagy Attila

„Karácsony táján fokozottan oda kell figyelnünk a lelkünkre. Ahogy az előadásban összefogott a 9 gyermek az édesapjukkal és megtalálták a belső békét, úgy kell nekünk is összefognunk egymással. A gyerekek a szünetben a következőt mondták nekem: „pap bácsi, senkit nem lehet eladni, a boldogságot nem lehet pénzért megvenni! Mi is együtt jöttünk és együtt fogunk hazamenni!” Bízom benne, hogy ugyanígy közösen, keresztényként tesszük meg a mennybe vezető utunkat is” – mondta Főcze Bonaventura szerzetes, aki háláját fejezte ki a Fővárosi Nagycirkuszban kapott nem mindennapi élményért.

 

Szekáry Zsuzsanna, Vas Anna

Borítókép: Nagy Attila

További híreink

 

 

    Skip to content

    Send this to a friend