Kulisszavideó – A Fővárosi Nagycirkusz Balettkara franciaországi cirkuszfesztiválra készül

A Fővárosi Nagycirkusz Balettkara nemzetközi szinten is nagy elismerésnek örvend. Ennek egyik folyományaként meghívást kaptak a március 9. és 12. között Franciaországban megrendezésre kerülő Cirque Saint Paul les Dax nemzetközi fesztiválra.

A Fejes Kitty koreográfus vezette tizenkét tagú balettkar bár egytől egyig olyan profi táncművészekből áll, akik között világ-és Európa bajnokok is vannak, még is éjt nappallá téve gyakorolnak a neves franciaországi cirkuszfesztiválra. A nemzetközi cirkuszi seregszemlén a világ vezető cirkuszigazgatói, impresszáriói és cirkuszi szakemberei előtt mutatják be sokrétű tudásukat. A Fővárosi Nagycirkusz Balettkara nyolc teljesen különböző, levegő és cyr-wheel artista zsánerekkel fűszerezett táncos számmal lép fel Saint Paul les Dax-ban. A Balettkar nemcsak a szakmai tudására, hanem a megjelenésére is ad, ezért nyolcféle kosztümöt és a hozzájuk tartozó kiegészítőket visznek magukkal, amelyek egy részét a Fővárosi Nagycirkusz jelmeztárvezetője, Martonosi Attila készített.

Videónkban betekintést nyújtunk a felkészülési folyamatokba, bemutatják, hogy a táncművészet mellett milyen izgalmas cirkuszi eszközökön gyakorolnak, de azt is elmondják, hogyan élik meg ezt az intenzív időszakot.

 

    Skip to content

    Send this to a friend