Államtitkári dicséretben részesült a Richter Kevin ugródeszka csoport

A Richter Kevin ugródeszka csoport Arany Elefánt-díjat nyert a spanyolországi Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. A tegnap éjjel Budapestre érkező ifjú artistaművészeket Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár várta a Fővárosi Nagycirkusz előtt, hogy köszöntse és államtitkári dicséretben részesítse őket.

A méltán világhírű magyar cirkuszművészet hírnevét tovább öregbíti a Richter Kevin ugródeszka csoport, amelynek tagjait vörös szőnyeg és pezsgős köszöntés fogadta. Fekete Péter egy oklevelet adott át az ugródeszka csoport részére, amely a következő szöveget tartalmazza:

„Az élet üres marad, ha nem töltöd meg valamilyen veszélyes és izgalmas feladattal.”

(Márai Sándor: Az igazi)

Megköszönve és méltatva a magyar cirkuszművészet hagyományainak megőrzése, gyarapítása, valamint nemzetközi hírnevének előmozdítása érdekében végzett, kimagasló és példaértékű művészi munkájukat, mint az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára államtitkári dicséretben részesítem a csoport tagjait abból az alkalomból, hogy a 2021-es Arany Elefánt Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerték a rangos Arany Elefánt-díjat.

Fotó: Urbán Ádám