Díjeső Monte-Carlóban - A Fővárosi Nagycirkuszból jól ismert művészek sikere a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Január 22-én éjjel, a Monte-carlói cirkuszsátorban ünnepélyes keretek között bejelentették a 45. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjazottjait.

A magyar közönség jól ismerheti a díjazottak jelentős részét, hiszen korábban Budapesten éltek, dolgoztak, készültek a nagy megmérettetésre. A Fővárosi Nagycirkusz híres arról, hogy remek felkészülései hely, ahol harmonikus alkotó légkör honol, s bátran mondhatjuk: Budapesten világszámok születnek. A legtöbb művész – amellett, hogy fellép a Fővárosi Nagycirkuszban – gyakorol, fejleszti a műsorszámát, ezét is terjedt el a világban a budapesti alkotó légkör jó híre.

A New Generation ifjúsági verseny arany díjazottja Ameli Bilyk – a töndéri Harlekin lány kötél-egyensúlyozó mutatványával. Amelivel a RAIN – Esőcirkusz című előadásunkban találkozhattak a nézők.

 

A tizenkét éves Sofiia Hrechko több különdíj mellett, ezüstöt zsebelt be. Tanárával, Svetlana Momottal több mint tíz hónapja él Budapesten, miközben szorgalmasan tanul a Fővárosi Nagycirkuszban és a Baross Imre Artistaképző Akadémián. Sofiia-val a Melyiket a 9 közül? című összművészeti darabunkban találkozhatott a magyar közönség.

 

Kristóf Krisztián, a Recirquel Társulat nemzetközi menedzsere minden lépsüket figyelte, segítette. Jelentős köszönet illeti a Hortobágyi Károly-díjas magyar artistát, cirkuszi menedzsert, akinek óvó figyelme és segítsége alatt tudtak dolgozni az ukrán lányok.

 

A felnőttek versenyében is örülhettünk budapesti ismerőseink díjazásának

Bronz-díjat kapott többek között a Mystery of Gentlemen csapata. A mongol akrobatákat hatalmas gömbökön táncolva láthattuk pár éve a Fővárosi Nagycirkuszban.

 

Ezüstöt kapott többek között a Secret of my Soul levegőkarika produkció. Oleksii Grigorovot és Marina Glavatskikh-ot a Csillagtánc című darabunkban láthatta a magyar közönség.

 

A Togni család neve is ismerősen cseng Budapesten. A tradicionális olasz állattréner család többször fellépett nálunk. Az azóta nagyfiúvá vált Bruno Togni Ezüst Bohócot kapott.

 

Az Arany Bohóc-díjat René Casselly, Merrylu Casselly és Quincy Azzario nyerték el. René és Merrylu állandó vendége, barátja a Fővárosi Nagycirkusznak.

 

A díjakat ünnepélyes keretek között, a kedd esti Gálán adják át. A Fővárosi Nagycirkusz társulata szívből gratulál a győzteseknek!

Fotók forrása: Festival International du Cirque de Monte-Carlo Facebook oldala

További híreink