Ismerős sztárok a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon    

Még egy héten át zajlik a 45. alkalommal megrendezett Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál, ahol a Fővárosi Nagycirkusz közönsége számára is ismerős artistaművészek mérkőznek meg egymással. Tekintsük át a ligeti porondon is nagy sikert elért művészeket. Önök kikre emlékeznek közülük az elmúlt évekből?

A Mongol Cirkusz Társulat ugrókötél és golyószámukkal 2019-ben fél éven át szerepeltek a világhírű Kristóf Krisztián által rendezett Repülőcirkusz című műsorban, mielőtt további szerződéseket kaptak volna Európában. A csoport eddig több nemzetközi cirkuszfesztiválon ért el kiemelkedő eredményeket, szurkolunk nekik, hogy Monte-carlóban is sikert arassanak.

Szintén 2019-ben, a Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című előadásban tűnt fel az Ukrajnából érkezett Equivokee bohóc trió. Kyrychenko George, Pavlichko Yuriy és Nikolenko Dmitry mókás produkcióikban felhasználják a pantomim elemeit, zsonglőrködnek, hulahoppoznak, ugrálóköteleznek, bűvészkednek és táncolnak is. Nem először lépnek fel Monte-carlóban, vajon most milyen eredményt érnek el?

A 2021-es téli műsorunk plakátarcaiként a közterületeken is találkozhattak Oleksii Grigorov és Marina Glavatskikh levegőben szárnyaló alakjával, akik Monte-carlóban is a Secret of my Soul című romantikus, lírai levegőkarika számukkal lépnek fel. Produkciójuk most még több jelentést hordoz magában, ugyanis a pár egyik tagja Oroszországban, a másik Ukrajnában született. A Secret of my Soul produkciót számos cirkuszfesztiválon díjazták: Kijevben, Moszkvában, Massy-ban arany-díjjal, Zhuhai-ban és Minszkben ezüst-díjjal, Latinában pedig bronz-díjjal. Monaco-ból vajon milyen díjat visznek haza?

A tizenkét éves Sofiia Hrechko Harkivból érkezett Budapestre az orosz-ukrán háború kitörése után artistanövendék társaival és trénerével, az Old Circus iskola igazgatójával, Svetlana Momottal. Sofiia a magyar fővárosban először a Nemzeti Színházban június 15-én bemutatott A remény gyermekei elnevezésű jótékonysági gálaesten mutatta be bámulatos hajlékonyságát, később pedig az orosz-ukrán háborúra reflektáló RAIN – Esőcirkusz műsorunkban a magyar Grandpierre Gabriel partnereként lépett fel. A felkészüléséhez minden segítséget megkapott a Fővárosi Nagycirkusztól, így büszkén mutatta be Monte-Carlóban az extrém hajlékonyságot megkövetelő kaucsuk produkcióját.

A tizenhét éves Ameli Bilyk hatéves kora óta, naponta hat órát tölt elhivatott gyakorlással, hogy valóra váltva az álmait, világhírű artistaművész váljon belőle. Lengődrót produkciójában egy bohókás Harlekin karaktert kelt életre, amivel tavaly nyáron a RAIN – Esőcirkusz műsorunkban is sikert aratott.

René Casselly jr. és nővére Merrylu először 2013-ban léptek fel Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában családi cirkuszfesztivál-díjas elefántprodukciójukkal. A 45. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Quincy Azzarioval ezúttal lovasakrobata számmal lépnek a szakmai zsűri és a közönség elé. A Casselly család több Aranybohóc-díjat is elhozott már Monte-carlóból, vajon idén miként díjazza az új produkciót a nemzetközi zsűri?

Társulatunk nevében drukkolunk a 45. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál fellépőinek!

Szekáry Zsuzsanna

Fotók forrása: Festival International du Cirque de Monte-Carlo Facebook oldala

További híreink