Elkezdődött a Cirque de Demain fesztivál

Monte-Carlo után január 26-án elkezdődött Párizsban a kortárs cirkuszművészet legnagyobb, nemzetközi seregszemléje, a Festival Mondial du Cirque de Demain. A magyar cirkuszművészetet Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója képviseli.

Az 1977-ben Isabelle és Dominique Mauclair által alapított Festival Mondial du Cirque de Demain fesztivál a cirkuszművészet iránti szenvedélyről szól. Az alapítók egy olyan kivételes eseményt képzeltek el, ahol a fiatal cirkuszművészek először kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák művészetüket egy nemzetközi zsűri és a kíváncsi, lelkes közönség előtt. Az eseményen eredetileg a klasszikus cirkuszművészet is képviselte magát, ám ez lassanként háttérbe szorult és átadta helyét a kortárs cirkusznak.

Alain M. Pacherie rendezésében a nemzetközivé vált háromnapos fesztivál minden évben akrobaták, kötéltáncosok, bohócok, zsonglőrök és trapézművészek tucatjait fogadja Párizsban, ahol a belvárosban felállított óriási cirkuszsátorban mutathatják be a művészetüket a világ minden tájáról érkezett cirkuszi szakembereknek, impresszárióknak, cirkuszigazgatóknak, korábbi győzteseknek és a cirkuszművészet rajongóinak.

A Festival Mondial du Cirque de Demain, magyarul a Holnap Cirkusza Világfesztivál Párizs belvárosában, egy óriási sátorban kerül megrendezésre.

A rangos nemzetközi zsűriben Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója is helyet foglal, aki a próbákon történő részvétel és a produkciók értékelése mellett szakmai egyeztetéseken is részt vesz.

 

Szekáry Zsuzsanna

További híreink

 

 

    Skip to content

    Send this to a friend