Ukrán csodagyerekek a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon  

A cirkuszi világ legnagyobb seregszemléjén olyan ukrán fiatalok is fellépnek, akik a Fővárosi Nagycirkuszban fejlesztették tovább a produkcióikat.

Két fiatal, ukrán csodagyerek is a világ elé lép, hogy a hazájukban dúló háború ellenére megmutassák a tehetségüket. A magyar cirkuszi világban létrejött páratlan összefogásnak hála az elmúlt egy évben folytathatták tanulmányaikat, gyakorolhattak, közönség elé léphettek, biztonságban érezhették magukat. Ez mind nem jött volna létre, ha a Fővárosi Nagycirkusz – összefogva más magyar cirkuszi szervezetekkel – nem nyújt számukra azonnali segítséget.

A hétéves Sofiia Hrechko Harkivból érkezett Budapestre az orosz-ukrán háború kitörése után artistanövendék társaival és trénerével, az Old Circus iskola igazgatójával, Svetlana Momottal. A felkészüléséhez minden segítséget megkapott a Fővárosi Nagycirkusztól, így büszkén mutatta be Monte-Carlóban az extrém hajlékonyságot megkövetelő kaucsuk produkcióját.

A tizenhét éves Ameli Bilyk hatéves kora óta, naponta hat órát tölt elhivatott gyakorlással, hogy valóra váltva az álmait, világhírű artistaművész váljon belőle. Lengődrót produkciójában egy bohókás Harlekin karaktert kelt életre, amivel tavaly nyáron a RAIN – Esőcirkusz műsorunkban is sikert aratott.

Társulatunk nevében gratulálunk a fiatal tehetségeknek és büszkék vagyunk rá, hogy a sikerükhöz és fejlődésükhöz mi is hozzájárultunk.

 

Szekáry Zsuzsanna