Pedagógus- és szakmai díszbemutatók a Fővárosi Nagycirkuszban

Az Ukrán Nemzeti Cirkusz Jégkirályság című vendégelőadásának pedagógus- és szakmai premierjét január 15-én, a Fővárosi Nagycirkuszban tartották meg. A 11 órai pedagógusoknak, majd a 15 órai, elsősorban a cirkuszi szakmának szóló díszelőadások kiemelten fontos események az intézmény életében.

A pedagógus díszelőadás célja, hogy az érdeklődő tanárok a műsor megtekintése után el tudják dönteni, hogy melyik tantárgy, melyik tananyagához illeszkedik leginkább az előadás témája, mondanivalója, üzenete. Ennek fényében ki tudják választani, hogy melyik cirkuszpedagógiai foglalkozás, rendhagyó óra illik leginkább a csoportjukhoz, figyelembe véve az iskolai tananyagot, az életkori sajátosságokat, valamint az osztály, a közösség szociális hátterét, kulturális befogadóképességét. Az ország minden tájáról érkezett, pedagógusokat Sándor András oktatási programvezető köszöntötte, aki összefoglalta az intézmény cirkuszpedagógiai programjait, a rendhagyó órákat és a Tanulj cirkuszt! programot.

A szakmai díszelőadások fontos szerepet kapnak a Fővárosi Nagycirkusz életében
Fotó: Urbán Ádám

A 15 órai szakmai díszelőadás teltházas közönséget Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója köszöntötte. Beszédében kihangsúlyozta, hogy a szakmai díszbemutatók hagyománya különösen fontos szerepet tölt be Közép-Európa egyetlen kőcirkuszának életében, ugyanis ezen alkalmakra az intézmény meghívja a Magyarországon tartózkodó aktív és a már nyugdíjas artistaművészeket, akik hosszú évtizedeken át tartó, tiszteletreméltó munkájukkal világszerte megalapozták a cirkuszművészet jó hírnevét. Ezt követően a főigazgató felkérte a közönséget, hogy tapssal köszöntsék a nézőtéren helyet foglaló artistaművészeket.

A szakmai díszelőadást 17:30-tól egy a világon egyedülálló, rendhagyó villám-kiállításmegnyitó követte „N.001 Tisztelgés Dr. Alain Frére úr, a magyar cirkuszkutatás támogatója előtt” címmel.

Bővebb információt a Jégkirályság című meséről ide kattintva olvashatnak.

 

Szekáry Zsuzsanna

Borítókép: Urbán Ádám

 

 

    Skip to content

    Send this to a friend